Ing. Jan Duin Makelaardij, voor aankoop- en verkoopbemiddeling op Texel

Telefoon: 0222 - 313 888 | E-mail: info@janduinmakelaardij.nl

Korting op hypotheekrente voor groen energielabel steeds gebruikelijker

Het belang van het verduurzamen van hypotheekportefeuilles neemt bij geldverstrekkers steeds verder toe. Dat meldt De Hypotheekshop.

Niet alleen verlagen geldverstrekkers door vergroening het risicoprofiel van hun onderpanden, het geven van rentekorting op basis van een energielabel kan in de toekomst zelfs steeds meer een voorwaarde worden voor het kunnen aantrekken van financiering.

Vanaf april korting bij Vista

Zo maakte pensioenfonds ABP vorige week bekend de komende jaren in totaal € 800 miljoen in hypotheken van Vista Hypotheken te beleggen via haar pensioenbelegger APG. Daarvan is ruim € 500 miljoen bestemd voor duurzame hypotheken. Vista Hypotheken is een nieuw dochtermerk van Rabobank dat in april van start gaat. 

Klanten die kiezen voor deze hypotheken, krijgen korting op hun hypotheekrente. Dan moet de gefinancierde woning wel energielabel-A hebben of dat krijgen na een verbouwing. Vanaf 1 april dit jaar kunnen klanten deze korting ook krijgen als zij gedurende de looptijd van de hypotheek hun woning verduurzamen en op een energielabel-A uitkomen.

Business Insider rekende uit wat dit een woningeigenaar oplevert en concludeert: de vraag is of zo’n beperkte financiële prikkel huiseigenaren kan stimuleren om te gaan voor een A-label bij de energiezuinigheid.

Bron: Hypotheekshop.nl

Contactgegevens

Ing. Jan Duin Makelaardij
Keesomlaan 51
1791 DB Den Burg
(Pontweg, afslag 8)

T. 0222 - 313 888
E. info@janduinmakelaardij.nl

Als lid aangesloten bij:

 VGP rgb